Zakaj je WordPress najboljši CMS?

WordPress je odprtokoden sistem, namenjen postavitvi spletnih strani. Gre za tako imenovani CMS – Content Management System, kar nakazuje na to, da z njim lahko urejamo spletne vsebine. Uporaba sistema je razširjena po celem svetu, zaradi preprostosti, funkcionalnosti in seveda tudi zaradi odprtokodnosti pa je WordPress daleč najbolj priljubljen CMS na planetu. Mimo grede, da je odprtokoden, pomeni, da je njegova izvorna koda javno dostopna, zaradi česar ga lahko uporabljamo brezplačno.WordPressČe pogledamo število uporabnikov ter število spletnih strani, ki temeljijo na sistemu WordPress, lahko hitro ugotovimo, da ta pravzaprav nima resne konkurence. CMS, katerega razvoj se je pričel že leta 2001, je danes tako mogočen, da je prva odločitev tudi marsikaterih spletnih agencij, ki se primarno ukvarjajo prav z izdelavo spletnih strani.

Preprostost uporabe platforme

Ena izmed glavnih odlik sistema WordPress je, da je izredno preprost za uporabo. In to ne le v primerjavi z drugimi sistemi. Grafični vmesnik za urejanje vsebin, spreminjanje izgleda spletne strani, dodajanje vtičnikov, … vse to je v WordPressu tako enostavno, da lahko sistem v le nekaj dneh osvoji praktično vsak. Če le ima nekoliko smisla za delo z računalnikom ter potrpljenja, da ne obupa že ob prvi težavi.
Več o tem, zakaj izbrati WordPress, si lahko preberete tukaj.

Razširljivost sistema

V prejšnjem odstavku smo omenili vtičnike. Gre za razširitve, s katerimi sistemu WordPress dodamo nove funkcionalnosti. Naj vam jih naštejemo le nekaj:
• kontaktni obrazec oz. obrazec za povpraševanje
• obvestilo o uporabi piškotkov
• galerija slik
• grafično dodelane tabele
• odpiranje slik v »lightbox« oknu
• kreiranje varnostnih kopij
• gumbi za deljenje vsebin prek socialnih omrežij
• vtičnik za optimizacijo spletne strani
Tudi uporaba vtičnikov je preprosta, saj z le nekaj kliki želen vtičnik namestite, nato pa ga kar znotraj WordPress administracije nastavite v skladu s svojimi željami.

Bogata izbira grafičnih predlog

WordPress ponuja širok nabor brezplačnih grafičnih predlog, ki jih namestite podobno kot vtičnike. Kar znotraj administracije torej poiščete predlogo, ki vam je najbolj všeč in jo aktivirate. To je vse; ko bo predloga aktivirana, bo videz vaše spletne strani že spremenjen. Obstajajo tudi številne plačljive grafične predloge, katerih cene pa niso visoke. Odločitev za nakup plačljivega dizajna doprinese k večji unikatnosti spletne strani, običajno pa imajo plačljive predloge tudi možnost številnih nastavitev (npr. nastavitev barve za katerikoli element, nastavitev fonta, število in postavitev stranskih stolpcev, oblikovanje noge spletne strani, …).
Naj vam za konec podamo še nasvet. Če boste iskali ponudnika za izdelavo spletne strani, naj vam jo izdela v sistemu WordPress. S tem boste pridobili veliko svobode, saj boste stran do neke mere lahko prilagajali sami, prav tako pa boste brez težav dodajali nove vsebine in slike.

https://www.youtube.com/watch?v=8OBfr46Y0cQ

Drugo v isti kategoriji: