Najboljše snežne freze

Če živite nekje, kjer pogosto pada sneg, še posebej če ima vaš dom veliko dovozno pot ali pločnik, ste se morda odločili, da je čas, da zavržete lopato in si kupite snežno frezo. Prava izbira vam lahko prihrani ure napornega dela – hitro in enostavno lahko odstranite tudi najtežji sneg.

Da bi vam pomagali izbrati najboljše snežni freze za vaše potrebe, smo temeljito raziskali najbolj priljubljene modele in jih ocenili glede na zasnovo, zmogljivost, velikost, uporabnost, varnost in vrednost. Naša najboljša izbira je Ariens 921046 Deluxe 28 palcev. Dvostopenjska bencinska snežna freza z električnim zagonom zaradi enostavnega upravljanja, preproste nastavitve in zanesljivega električnega zaganjalnika.

Kako smo testirali najboljše snežne freze?

Za ta vodnik smo preizkusili nekaj resnih strojev, zato smo morali počakati na pravo snežno nevihto, da smo jih lahko preizkusili. Ko je bilo na tleh približno 10 centimetrov težkega in mokrega snega, smo s temi modeli očistili dve 75 metrov dolgi dovozni potie, približno 200 metrov pločnikov, več manjših ulic in sneg, ki ga je na koncu dovoznih poti nakopičil plug.

Najprej smo preizkusili, kako enostavno se ti modeli zaženejo. Z zagonskimi vrvicami smo preizkusili, kako težko jih je zagnati z roko. Nato smo vsakega od njih priključili na elektriko in preizkusili njihove električne zaganjalnike. Nato smo te snežne freze pognali po skalnatem in neravnem terenu. Nedavna odjuga je povzročila več globokih blatnih luž, ki so bili kot nalašč za preizkus, s katerim smo lahko ugotovili, kateri modeli so najboljši za neravna območja.

Pri naslednjem testu smo očistili dovozne poti in pločnike, pri čemer smo z vsakim modelom opravili preizkus drugega ob drugem, da bi ugotovili, kateri so najbolj učinkoviti, in primerjali njihovo delo. Nazadnje smo dvostopenjske modele uporabili pri težkem odmetavanju snega, ki so ga za seboj pustili snežni plugi. Ves čas smo opazovali okretnost, moč, nadzor in dodatne funkcije, kot so ogrevani ročaji, luči in drugo.

Najboljše možnosti za snežne freze

Pri iskanju snežne freze je pomembno, da lahko odstrani običajno količino zapadlega snega, da je zanesljiva in enostavna za upravljanje. Ker se posamezne razmere in količina snežnih padavin zelo razlikujejo, so primerni tudi modeli, ki jih predstavimo v nadaljevnaju. Da pa bi zagotovili, da so kakovostni in vredni svoje cene ter vašega razmisleka, smo opravili praktično testiranje z vsemi naslednjimi snežnimi frezami.

Troy-Bilt Storm 26-palčna bencinska snežna freza s prostornino 208 cm3

Kdor išče vsestransko zmogljivo snežno frezo, si lahko ogleda 26-palčno snežno frezo Troy-Bilt Storm. Ta model na bencinski pogon lahko z lahkoto opravi z manjšimi površinami, hkrati pa je dovolj zmogljiv, da se lahko kosa tudi z velikimi. Opremljen je z dvema pogonskima kolesoma z lastnim pogonom in velikimi, debelimi pnevmatikami za dober oprijem na površini. Poleg tega ga lahko z električnim zagonom enostavno prižgete.

Na splošno smo pri uporabi 26-palčnega modela Troy-Bilt Storm zelo uživali. Najprej nam je bilo všeč, da so velike pnevmatike zagotavljale veliko oprijema – tudi na rahlem, zrnatem snegu. Všeč nam je bilo tudi, da so bile kontrole, vključno s kotom pluženja in trajektorijo, lahko dostopne na nadzorni plošči. Čeprav se zdi, da ne meče snega tako daleč kot drugi modeli, je bil zelo učinkovit pri odstranjevanju odkopanega snega s konca dovozne poti. Tudi zagon tega modela je bil zelo enostaven; skoraj vsakič se je zagnal na prvi poteg.

Specifikacije izdelka

 • Vrsta: Dvofazni snežni plug
 • Širina: 26 palcev
 • Samodejni pogon: Da:

Prednosti:

 • Zelo enostaven zagon
 • Velike pnevmatike zagotavljajo veliko oprijema
 • Upravljanje na nadzorni plošči

Slabosti:

 • Ne meče snega tako daleč kot drugi modeli

22-palčni enostopenjski snežni plug Briggs & Stratton

Za cenovno ugodno in učinkovito odstranjevanje snega na utrjenih dovozih in pločnikih si oglejte enostopenjsko snežno frezo Briggs & Stratton 22-Inch. Ta model lahko z enim prehodom odstrani 22-palčni pas snega in je opremljen z električnim zagonom s pritiskom na gumb.

Ta model ima nastavljivo cev za odvajanje, ki se lahko obrača z ene strani na drugo s smerno ročico, nameščeno v bližini ročaja. Sesalna cev snežne freze se lahko spopade z do 12,5 cm visokim snegom in sneg odvrže do 30 metrov daleč. Odstranjuje pa lahko sneg samo na asfaltiranih površinah; gramoznih cest ni mogoče uporabljati.

Od tega modela nismo veliko pričakovali, vendar je v nekaterih vidikih resnično blestel. Najprej smo bili presenečeni, ko smo videli, kako daleč ta Briggs & Stratton meče sneg – prav tako daleč kot nekateri modeli, ki stanejo dvakrat več. Všeč nam je bilo tudi, da je bil lahek in enostaven za manevriranje ter da je bila montaža precej preprosta. Čeprav je vse prej kot idealen za neenakomeren in grob teren, se odlično obnese na ravnih in enakomernih površinah.

Specifikacije izdelka

 • Tip: enostopenjski sistem
 • Širina: 22 palcev
 • Samodejni pogon: Ne

Prednosti

 • Enostavno sestavljanje
 • Presenetljivo daleč meče sneg
 • Lahka za lažje manevriranje ali shranjevanje

Slabosti

 • Ni praktičen za neravne terene

Cub Cadet 2X 30″ MAX snežna freza

Za tiste, ki potrebujejo polprofesionalno odstranjevanje snega, je lahko rešitev Cub Cadetov 30-palčna snežna freza 2X MAX. Ta veliki model ima 357-kubični bencinski motor, ki poganja dvostopenjski sistem odstranjevanja, in samovozna kolesa, ki mu omogočajo prebijanje skozi težak sneg. Odlikuje ga težka konstrukcija ter upravljanje vrtenja in kota na nadzorni plošči. Cub Cadet ima tudi vgrajene žaromete za varnost v zasneženih nočeh ali zelo zgodnjih jutrih.

Najprej se posvetimo ceni: Da, drag je, a Cub Cadet se je med testiranjem izkazal za zelo zmogljivega. Potiskali smo ga skozi najtežje snežne zamete in bregove, da bi videli, kako se bo odrezal. Zlomili smo nekaj strižnih čepov (po naši krivdi, ne po krivdi stroja), vendar se je težka konstrukcija dobro obnesla. Ugotovili smo, da je ojačevalnik volana odličen dodatek, ki olajša upravljanje tudi v globokem snegu (zahvaljujoč 16-palčnim gumam). Zaradi velikega motorja je imel ta model moč, ki je daleč presegala vse druge snežne freze. Zelo so nam bila všeč tudi ogrevana držala za roke, a komu ne bi bila všeč?

Specifikacije izdelka

 • Tip: Dvofazni
 • Širina: 30 palcev
 • Samodejni pogon: Da

Prednosti:

 • Zmogljiv motor z lahkoto poganja težak sneg
 • Visokozmogljiva konstrukcija
 • Električni krmilni mehanizem za lažje manevriranje
 • Prijetni grelniki rok v ročajih

Slabosti

 • Ni cenovno ugoden model
YouTube video

Vse, kar morate vedeti o snežnih frezah

Če živite v delu sveta, kjer je zimsko vreme, potem veste, kako pomembno je imeti pravo orodje za odstranjevanje snega. Snežna freza je lahko neprecenljivo orodje, ki vam pomaga hitro in enostavno očistiti dovozno pot, pločnik ali druge površine okoli vašega doma. V tem članku si bomo ogledali, kaj so snežne freze in zakaj so tako uporabne.

Kaj je snežna freza?

Snežns freza je v bistvu stroj, ki s pomočjo svedra dviguje in odmetava sneg z območij, kot so dovozi in pločniki. To je veliko hitrejše in enostavnejše kot ročno odmetavanje z lopato. Pri uporabi snežn freze vam ni treba skrbeti, da bi se po večurnem lopatenju prehladili ali imeli boleče mišice!

Vrste snežnih frez

Obstajata dve glavni vrsti snežnih frez: enostopenjski in dvostopenjski modeli. Enostopenjski modeli imajo sveder, ki nabira sneg in ga s pomočjo ventilatorja z rotorjem meče iz žleba. Dvostopenjski modeli imajo sveder, ki nabira sneg, in drugi ventilator z rotorjem, ki sneg še dodatno premakne, preden ga izstreli iz žleba. Na splošno so dvostopenjski modeli zmogljivejši od enostopenjskih in zmorejo težje obremenitve z mokrim ali poledenelim snegom

Zakaj uporabljati snežne freze?

Uporaba snežne freze ima več prednosti pred ročnim kidanjem snega. Prvič, prihrani čas; namesto da bi ure in ure ročno čistili dovozno pot, lahko to z uporabo snežne freze opravite v nekaj minutah! Poleg tega uporaba stroja zmanjša obremenitev telesa v primerjavi z ročnim odmetavanjem; zato je idealen za ljudi, ki morda ne zmorejo fizične obremenitve, povezane z ročnim delom. Nekateri novejši modeli so opremljeni s funkcijami, kot so ogrevani ročaji ali električni zagon motorja, zaradi česar je njihova uporaba še bolj priročna!

Zaključek

Snežne freze so lahko izjemno koristne pri odstranjevanju velikih količin nakopičenega snega z dovozov in pločnikov v zimskih mesecih. Ne glede na to, ali izberete enostopenjski ali dvostopenjski model, zagotovo obstaja model, ki bo popolnoma ustrezal vašim potrebam in vam olajšal življenje v mrzlih zimskih mesecih! Če torej iščete učinkovit način za odstranjevanje nadležnega belega snega z vašega zemljišča, še danes razmislite o naložbi v kakovostno snežno frezo!

Drugo v isti kategoriji: