Troy-Bilt Storm 3090 snežna freza

Troy Bilt Storm 3090 je snežna freza, ki jo rad sovražim. Naj razložim. Ta snežna freza na trgu obstaja že več kot 10 let v različnih oblikah in barvah. Naprodaj je bila pod številnimi imeni: Craftsman, Craftsman Pro, Cub Cadet, Troy-Bilt, MTD, MTD Pro Yard Machines, Remington in celo novi Craftsman Lowes. Motor in krmiljenje se spreminjata, preostali del stroja pa je ostal enak (tukaj imam Troy-Built XP različico z elektronsko nadzorno palico). Ta snežna freza je precej zanesljiva in ne bo se pokvarila. Trenutni motor na Storm 3090 ima veliko moči, se gladko zažene in je zelo zanesljiv. Redko boste uničili varnostni zatič (za razliko od 3-stopenjskih snežnih frez) in trakovi trajajo več let. Toda:

Težava, ki jo imam s snežnimi frezami, je, da so metlice na sprednjem svedru preveč blizu in da ta dizajn močno omejuje njene zmogljivosti. Če imate 10-20 cm snega, ki ga je treba očistiti, Storm 3090 (in drugi podobni modeli) dobro opravijo delo. Toda, če poskušate očistiti 25, 30 ali več centimetrov snega, bodo stisnjene metlice na svedru omejile količino snega, ki se vnaša v snežno frezo, in pred vami bodo ostali veliki kupi snega. Če snežno frezo peljete naprej, je videti bolj kot snežni plug, ker se sneg nabira spredaj. Še slabše je v težkem, mokrem snegu – sprednji sveder se bo zagozdil in sneg ne bo mogel priti do inverterja.

YouTube video

Če pogledamo sprednji sveder na tej 76-centimetrski frezi, je šest metlic postavljenih bližje kot štiri metlice pri 71-centimetrski frezi. Dodatne metlice so preveč skupaj in tako povzročijo, da se sneg zatakne.

Torej, če potrebujete snežno frezo za čiščenje velike površine in zapade samo do 25 centimetrov snega, je Troy-Bilt Storm 3090 dobra izbira. Z njim dobimo zanesljiv stroj po ugodni ceni. Če pa občasno zapade moker in težak sneg ali redno zapade več od 25 centimetrov, je boljša izbira Troy-Bilt Arctic Storm 30.

Drugo v isti kategoriji: