Husqvarna 445 ima avtomatski sistem za sprostitev olja

Olje za verigo

Ko gre za mazanje verige, ima Husqvarna 445 avtomatski sistem za sprostitev olja. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za to ročno. Na žalost je to sistem s fiksnim pretokom, zato ne morete prilagoditi količino olja, ki je še posebej uporaben pri prilagajanju različnim rezalnim pogojem.

Žaga Husqvarna 445 nima okenca za preverjanje ravni olja v rezervoarju. Vseeno pa bi sistem žage 445 moral zagotoviti, da bo goriva (če uporabljate priporočene vrste goriva in olja) zmanjkalo pred oljem za verige. Husqvarna priporoča uporabo lastnega vrhunskega olja za verige, ki ga dobite za nekaj več kot 10 dolarjev. Tudi pri tem sistemu priporočamo redno preverjanje in polnjenje rezervoarja za olje.

Sam rezervoar za olje ima prostornino 0,26l. Tehnične specifikacije podjetja Husqvarna navajajo, da je zmogljivost črpalke 13 ml na minuto, zato mora olje zagotoviti približno 20 minut časa rezanja. To bo seveda odvisno od intenzivnosti vašega žaganja. Gledano v celoti je to zelo močan in dobro zasnovan motor.

Povratne informacije uporabnikov ne izpostavljajo nobenih težav s samim mehanizmom za olje, čeprav obstaja kar nekaj kupcev, ki opozarjajo, da verižna žaga rada pušča olje, ko ni v uporabi. Nekatera iztekanja so neizogibna pri večini verižnih žag, vendar pa ima ta žaga sistem črpalk in ne deluje na osnovi gravitacije, zato ne bi smelo priti do razlitja olja na ravni, ki so jih izpostavili nekateri uporabniki. Proizvajalec predlaga, da če pride do težav pri iztekanju olja, morate po uporabi pustiti, da se žaga Husqvarna 445 ohladi, in nato odviti pokrovček olja, da razbremenite pritisk v rezervoarju. To bo zagotovilo, da se olje ne bo izrinilo pod pritiskom preko dovodne cevi.

YouTube video

Dobro je, če nekje najdete primerno mesto za shranjevanje motorne žage, kjer razlitje olja ne bo povzročilo preveč težav.

Opozoriti je treba, da olje ni dobavljeno z žago, zato ga je treba kupiti posebej.

Drugo v isti kategoriji: