Izposoja ozvočenja

Ne glede na to, če imate na programu govor, manjšo zabavo ali veselico za tisoč ljudi, poskrbite, da boste imeli dobro ozvočenje. Pri tem ni pomembna le kakovost ozvočenje ampak tudi kakovost tonskega mojstra, ki dobro pozna tako svoje ozvočenje, kot tudi prostor, ki ga ozvočuje. Če niste strokovnjak na področju ozvočenja ali pa ga ni niti v vaši skupini, nakup ozvočenja ni najbolj priporočljiv. Če imate le ozvočenje brez tonskega mojstra, morate tako ali tako najeti še slednjega, ki pa ima tako ali tako že svoje ozvočenje. Poleg tega tonski mojstri najbolje ozvočujejo na svoji opremi, ki je najbrž tudi bolj kakovostna od vaše opreme. Zato je verjetno najboljša možnost izposoja ozvočenja, s katerim v paketu dobite še mojstra, ki bo ozvočenje izkoristil najbolje možno.

Cene izposoje se razlikujejo od primera do primera, s tem pa se tudi razlikuje kakovost ozvočenja. Ko si izposojate ozvočenje, preverite pretekle reference ponudnika in povprašajte ostale organizatorje prireditev, s katerim so imeli najboljše izkušnje. Cene za izposojo ozvočenja se gibljejo od približno 100 evrov za govorne nastope, preko 150 za prireditev zabav, kot so poroke, valete, maturantske plese, do čez 300 evrov za še večje prireditve, kot so veselice, koncerti, nastopi pevskih zborov itd. Pri izposoji ozvočenja se dobro pozanimajte za vse stroške, ki lahko nastanejo, tudi v primeru poškodb ozvočenja ali v primeru dežja, če je prireditev na prostem.

Pri izposoji ozvočenja, morate biti tudi pozorni na moč zvočnikov. Če je prireditev na prostem, lahko dogodek hitro postane preglasen, zato poskrbite tudi za dovoljenje za začasno čezmerno obremenitev okolja s hrupom, ki ga izda pristojni organ občine, v kateri bo potekala določena prireditev. Poleg tega preverite tudi, kakšen odziv na prireditev lahko pričakujete od ljudi, ki živijo v okolici, saj nekatere ljudi preglasen hrup hitro zmoti.

Drugo v isti kategoriji: