Kvalitetni gumijasti tepihi za avto

Zaščitimo kabino svojega avtomobila pred umazanijo

Ohranjanje čiste notranjosti svojega vozila je pomembno zaradi številnih razlogov. Občutek sproščenosti in varnosti med vožnjo je ključnega pomena za voznika in vse potnike. Nabiranje vlage, peska in praha pa hitro poškoduje preprogo in zniža vrednost našemu avtomobilu. Gumijasti tepihi za avto pa ujamejo nesnago, ki jo prinesemo s čevlji v notranjost kabine. Tako preprečimo, da bi se umazanija širila po sedežih, armaturi in drugih ključnih delih vozila. Same tepihe pa brez težav operemo z vodo, kar naredi njihovo vzdrževanje izredno preprosto.

Guma brez težav zajezi umazanijo

Na trgu obstaja veliko število različnih tepihov za avtomobile. Te so narejeni iz različnih materialov, kot je vinil in tkanina. Vsi imajo svoje prednosti in slabost, vendar so gumijasti tepihi za avtomobil daleč najboljši. Temu je tako, saj imajo ogromno število prednosti, kot so:

  • Ugodna cena in popolno prilagajanje našemu vozilu
  • Guma hitro ujame prašne delce, vlago ter pesek
  • Tepih preprosto umijemo z vodo

Izredna vzdržljivost

Guma je znana po svoji vzdržljivosti. Gumijasti tepihi imajo tako mnogo daljšo življenjsko dobo od drugih izvedb. Omenjeni tepihi so narejeni iz fleksibilnega in izredno trdoživega materiala, ki lahko vzdrži veliko količino zlorabe. Tako se ne bodo obrabili dolgo časa, čeprav bodo vsak dan pod težo čevljev, prtljage ipd.

Gumijasti tepihi za avto
Univerzalni gumijasti tepihi za avto

Dejstvo je, da s čevlji naredimo največ škode tepihu. Temu je tako, saj groba površina podplata ustvari majhne razpoke, ki se nato razširijo. To povzroči propad materiala in časoma naredi tepih neuporaben. Avtomobilski tepihi narejeni iz gume pa so zelo odporni na ta proces. Tako jih lahko imamo nameščene v vozilu tudi po več let skupaj, ne da bi izgubili na izgledu ali vrednosti.

Ujemimo vlago in umazanijo

Pri vsakodnevni uporabo avtomobila prinesemo vanj veliko umazanije. Ta se večinoma zažre v preprogo okoli voznikovega sedeža in pedal. Seveda pa tudi sopotniki prinesejo umazanijo v naše vozilo. Enako hitro pride do razlitja pijače ali hrane po preprogi. To pa lahko povzroči poškodbe ali pa pusti za seboj madež.

Gumijasti tepihi imajo vgrajene kanale, ki so namenjeni, da ujamejo vodo, prah in drugo umazanijo. S tem se prepreči politje po preprogi in raznašanje umazanije v druge dele avtomobila. Če bomo uporabljali tepihe iz gume za avto, bomo bolj brezskrbno lahko imeli pijačo in hrano v našem vozilu.

Brez težavno čiščenje

Tepihe iz gume je neverjetno lahko očistiti. Tekstil in drugi materiali potrebujejo posebna čistila. Gumo pa lahko očistimo z vodo in milom. Tako si ne bomo ustvarili dodatnih stroškov za čistila, ko bo potrebno čiščenje tepihov.

YouTube video
Video: Gumijasti tepihi za avto – čiščenje

Poleg tega pa je guma odporna na vodo. Tako lahko tepihe pustimo, da se posušijo na soncu. 

Na spletni strani www.withcar.hu lahko zasledimo veliko število gumijastih tepihov za avto različnih velikost. 

Drugo v isti kategoriji: