Zaščita parkiranega vozila pred raznimi nevarnostmi

Vsak avtomobil predstavlja visoko investicijo, ki zahteva nenehno vzdrževanje. Obenem pa je tudi nujno orodje, saj bi brez našega jeklenega konjička le stežka uživali toliko svobode, kot nam jo omogoča. Zato je pomembno, da ga primerno zaščitimo in podaljšamo njegovo življenjsko dobo. Veliko nevarnosti je vedno prisotnih, ko je naš avtomobil parkiran. S tem ga izpostavimo naravnim elementom kot tudi vandalizmu, ki lahko povzroči veliko škode. Izredno učinkovita obramba proti škodi, ki jo povzročajo živali, slabo vreme in nepridipravi, je carada za avto. Ta je narejena tako, da prepreči ostrim predmetom, nasilnemu vremenu in raznim udarcem, da bi poškodovali karoserijo, stekla in razne plastične dele na našem vozilu.

Zaščitimo karoserijo svojega vozila s cerado za avto

Urejenost zunanjega izgleda vsakega avtomobila do velike mere določa njegovo tržno vrednost. Majhne praske, udrtine, zbledela barva in druge poškodbe zmanjšajo vrednost našega avtomobila, neglede na to ali je nov ali pa že več let star. Z nakupom cerade za avto se je mogoče večini omenjenih poškodb izogniti. Lahko bi rekli, da je to neke vrste zaščitna blazina, ki prepreči udarce v naš avto s strani nakupovalnih vozičkov, krempljev živali, nasilnega vremena, raznih letečih predmetov ipd.

Naravni elementi so največkrat zadolženi za poškodbe avtomobila

Nič ni lepšega, kot v poletnih mesecih parkirati vozilo pod udobjem zasenčenega prostora, ki ga nudijo drevesa. Tako je naše vozilo zaščiteno pred UV žarki, ko sameva na parkirišču. Na žalost pa s tem pridejo tudi mnoge slabosti. Prva je ta, da lahko samo drevo spušča smolo ali druge tekočine, ki hitro umažejo naš avto. Obenem pa se v naravni okolici nahajajo tudi živali, ki pustijo praske na našem vozilu s svojimi kremplji.

Debelost barve na povprečnem vozilu je približno 0.15-0.20 mm. Tako jo je mogoče hitro odstraniti s kovine na katero je nameščena. Sončni žarki so velika nevšečnost za vsakega voznika, ki pustijo svoj avtomobil parkiran na nezaščitenem parkirišču. Sčasoma zbledijo barvo in tudi materiale v notranjosti vozila, kot so usnje, plastika, guma ipd. S cerado za avto pa preprečimo UV žarkom in različnim ostrim predmetom, da bo poškodovali barvo našega vozila.

YouTube video

Nasilno vreme je velikokrat razlog za hujše poškodbe parkiranih vozil

V poletnih mesecih se vreme lahko zelo hitro spremeni. Visoka vročina ustvari izredno količino vlage v atmosferi, ki se nato spremeni v naliv ali celo točo. Toča je izredno nevarna za zdravje našega vozila, saj lahko pusti vdrtine v pločevini ali pa celo razbije stekla. Močan veter lahko vzdigne tudi večje predmete in jih prenaša po zraku pri zelo velikih hitrostih. Te predmeti pa se zadenejo v vrata, sprednji del odbijača, prtljažnik, vetrobransko steklo, žaromete in druge dele vozila. Z uporabo cerade za avto pa preprečimo tem nevarnostim, da bi povzročile škodo. Narejena je tako, da jo hitro pospravimo v prtljažnik in tudi operemo. Ko pa jo želimo namestiti, pa bomo za to potrebovali samo minuto ali dve.

Drugo v isti kategoriji: