Pravilne oblike ogrlice za vaš stil oblačenja

Oblika ogrlice je pomembna. Pravilna izbira nakita bo polepšala vaš stil oblačenja ali pa preusmerila pogled na dekolte. Velikokrat preveč pozornosti namenimo izbiri popolne obleke, ne pomislimo pa na vse modne dodatke, ki so enako pomembni. Gala prireditve zahtevajo tudi elegantne dodatke. Nakit je namreč postal kar osrednja točka vsake formalne prireditve. Oblikovalci oblek so svoje linije pričeli kombinirati z oblikovalci nakita, kar ustvarja neverjetne rezultate.

Izberite bolj drzne in kreativne izdelke, kadar želite izstopati ali pa izberite bolj umirjene izdelke, kadar ne želite pritegniti pozornosti.

Obleka brez naramnic

Skoraj vse ogrlice so primerne v kombinaciji z obleko brez naramnic. Ker slednja izpostavlja veliko kože in poudarja prsi, morate z ogrlico bodisi poudariti ta del telesa ali pa preusmeriti pozornost nekam drugam. Izberite ogrlice, ki se tesno oprimejo vratu in so ustvarjene z biserov, kristalov in bogatih kamnov. Primerne so tudi ogrlice, ki se nežno spuščajo ob liniji vašega vratu do koca dekolteja. Kombinirajte dizajn nakita z dodatki na vaši obleki. V primeru, da ima obleka veliko majhnih kristalčkov ali biserov, naj bo ogrlica narejena v podobnem stilu. Tako boste dali vtis prefinjenosti in elegance.

V izrez in prikrit izrez

Pri V izrezu in prikritem izrezu, želite preusmeriti pozornost na vaš dekolte. V tem primeru naj bodo ogrlice bogate in razkošne ter naj se končajo približno 3 do 5 centimetrov nad spodnjim delom dekolteja. Tako bo pozornost namenjena zgolj osrednjemu delu. Primerni stili ogrlice so na primer kristali in biseri, ki so nanizani v obliki črke Y. Primerne so tudi klasične biserne ogrlice v enem ali več nizov. Za dodajanje blišča opravi pa so namenjeni veliki kristalčki. Vaše ogrlice kombinirate tudi z obročem ali celo tiaro. Poskrbite, da bodo imeli podobne bisere ali kristale, da se bodo kosi nakita dopolnjevali. Vsekakor pa ne pozabite tudi na primerne uhane.

YouTube video

Oblika srčka

Obleka z izrezom v obliki srčka že sama po sebi pritegne obilo pozornosti, zato izberite bolj umirjen nakit. Izbrane ogrlice naj bodo preproste in bolj nevtralne. Izberite raje zlat ali srebrn nakit, ki naj ima samo majhen in nevpadljiv obesek.

Drugo v isti kategoriji: