žirafa sophie

Žirafa Sophie skozi čas: Pol stoletja tradicije

Zgodba žirafe Sophoe se prične sicer leta 1961, vendar pa njeni temelji segajo vse v leto 1945m, ko je gospod Vullierme odprt svojo obrt in tako pričel služiti kruh. Čeprav o igračah takrat še ni govoril, je kasneje leta 1950 do 1960 registriral prvo blagovno znako Mont-Blanc, ki je bila povezana z igračami. Izdeloval je izjemno dovršene igrače, kot so tovornjaki, tanki, vlaki,…

žirafa sophieZaradi tega se je glas o kvaliteti hitro širil po Franciji. Po letu 1969 je bila v požaru uničena skorajda celotna tovarja, zato so proizvodnjo preselili v Rumilly. Podjetje se je takrat preimenovali Creation Villierme.

 

25. maja leta 1961 pa se je zgodil prelom, saj so v delavnici Delacoste na Rue de Nazareth v Parizu izdelali prvo prikupno žirafico. Poimenovali so jo Sophie, saj je 25. maja praznik svete Sofie. Tako se je pričela zgodba o legendarni Sophie, ki jo danes poznajo milijoni otrok po vsem svetu.

 

Med leti 1980 in 2000 je žirafa Sophie (več tukaj) postala tako znana, da so ustanovili novo podjetje Vulli. Kasneje ga je prevzela skupina Alaina Thiriona. S tem se je začel pohod v svet. Sodobni čas je prinesel, da je žirafa Sophie ena izmed najbolj popularnih ter prepoznavnih igrač za otroke. Številne nagrade zagotavljajo njeno kakovost ter seveda vsestransko uporabo. Tako žirafa Sophie vse od leta 1961 ostaja najboljša prijateljica otrok po vsem svetu.

 

Drugo v isti kategoriji: