Zanimive klubske mizice

Razmišljate o nakupu nove klubske mizice? Potem lahko pozabite na tiste klasične kose, ki so bili videti kot pomanjšana verzija jedilne mize. Sodobne klubske mizice so namreč na voljo v toliko različnih oblikah ter izdelane iz toliko materialov, da se je med njimi kar težko odločiti – ena je bolj zanimiva kot druga.

Kakšne so sodobne klubske mizice?

Ploskev za odlaganje na nogicah ali stojalu se zdi precej za časom. Mizica namreč ni več namenjena zgolj temu, da nanjo postavimo kakšno skodelico kave ali vrček piva, kadar na primer gledamo nogometno tekmo, temveč je pomembno tudi, da je odlagalnih in shranjevalnih površin več, predvsem pa, da so dobro razporejene. Tako je lahko klubska mizica namenjena tudi shranjevanju knjig, revij in časopisov, na poličko pod glavno ploskvijo pa lahko odložimo daljinske upravljalnike za televizijo in druge naprave. Vedno je priročno, če so te »pomožne« površine tudi delno zaprte – ni namreč nujno, da se z vseh strani vidi, da imate pod mizico shranjenih cel kup stvari.

zanimive-klubske-mizice

Mora biti mizica pravilnih oblik?Pravzaprav so sodobne klubske mizice zahvaljujoč sodobnim materialom in tehnologijam njihove obdelave lahko tudi bolj razgibane. Steklene mizice imajo obline in krivulje, saj lahko tudi steklo odlično krivimo, pri lesu, kovini in podobnih materialih pa se lahko odločimo za večkotne oblike, za nesimetrične površine in podobno. Nikjer namreč ne piše, da mora biti vrhnja deska klubske mizice veni od osnovnih geometrijskih oblik – poigravamo se lahko z mnogokotniki, oblikami kapljic, ameb …

YouTube video

Kaj pa barve? Klasične lesene mize z vidnimi letnicami v lesu so privlačne, a marsikdo se raje odloči za nekoliko starinski oziroma »vintage« stil, kjer je barva videti obrabljena ali tudi že napokana. Če je mizica iz ultrapasa, omejitev s pisanimi barvami ni, pri mizicah, prekritih z najrazličnejšimi plastičnimi materiali pa je lahko zgornja ploskev tudi polna vzorcev, ali pa jo krasi poslikava – morda celo replika kakšnega umetniškega dela. Prav tako lahko zanimive učinke dosežemo s kombinacijami različnih materialov. Barvno steklo se lahko dopolnjuje s kovinami v srebrni, zlati ter bronasti barvi, dodamo lahko vzorčasto keramiko, surov les …

Uporaba klubskih mizic

Klubske mizice niso namenjene zgolj odlaganju časopisov, krožnikov in kozarcev ter skodelic. Pogosto so to hkrati mizice, na katerih imamo svoj prenosni računalnik – še zlasti, če na njem pogledamo kak film. Površina mizice naj v tem primeru ne bo preveč bleščeča, da se na njej ne bo pojavljal odsev, hkrati pa naj bo takšna, da omogoča uporabo optične miške – brez podloge. Sicer pa naj bo material prijeten na otip, da vas nebo pri delu na računalniku hladilo v roke.

Drugo v isti kategoriji: