Vreme Bled: sonce in svež zrak v vseh letnih časih

Bled z okolico in vsemi svojimi naravnimi lepotami, je eno najlepših in najbolj obiskanih alpskih letovišč v Sloveniji. Vreme Bled ima značilnosti blagega, zdravilnega podnebja in termalne jezerske vode. Turiste privlači predvsem lepota gora, ki odseva v jezerski gladini. Sonce in svež zrak sta še dodatni ugodnosti, ki razvajata obiskovalce v vsakem letnem času. Na Bledu počitnikujejo poslovneži, umetniki, športniki, raziskovalci, skratka ljudje vseh starosti iz vsega sveta.

Vreme Bled in podnebje

 

Bled ima blago, zdravo, subalpsko klimo. Z grebeni Julijskih Alp in Karavank je zaščiten pred mrzlimi severnimi vetrovi. Marsikdo ne ve, da ima Bled najdaljšo kopalno sezono od vseh alpskih letovišč. Turisti in domačini so navdušeni tudi nad dejstvom, da v sezonskih mesecih vreme Bled nima megle. V vrhuncu sezone, mesecu juliju, je povprečna temperatura okoli 18 stopinj Celzija. V januarju, ko je ravno tako pravi čas za obisk enega najčudovitejših krajev v Sloveniji, ko so gore prekrite s snegom in je pokrajina naravnost čudovita, je povprečna temperatura vreme Bled (http://www.1a-vreme.si/mesto/bled/176/) okoli minus 1 stopinje Celzija.

 

Vreme Bled in temperatura vode v jezeru

 

Bled je eden lepših letoviških krajev predvsem zaradi otoka sredi jezera, ki je edini naravni jezerski otok v Sloveniji. Nad jezerom na strmi skali stoji Blejski grad, ki navduši še tako zahtevnega turista. Bled je idealen kraj za poroke ali pa odmik od mestnega vrveža. Poleti, ko je temperatura vode v jezeru tudi do 26 stopinj Celzija, lahko ob nabrežju vidimo številne kopalce, ki lovijo sončne žarke. Blejsko jezero je tektonsko ledeniškega izvora in leži na nadmorski višini 475 metrov.

 

 

 

 

Drugo v isti kategoriji: