Torbice

Torbice niso izum današnjega časa, temveč so jih poznali že kar nekaj stoletij nazaj. Najprej je seveda bil mošnjiček, kjer so nosili in shranjevali kovance. Iz njega se je razvila denarnice, ker pa so potrebe za prenašanje stvari bile vedno večje, je navsezadnje nastala torbica. Prvi zapisi o izdelavi in uporabi torbice, so nastali nekje v 19. stoletju. Ravno, ko bi se slednje morale razširiti med javnost, je prišlo do druge svetovne vojne, ki je vse skupaj dodatno zavrla. Ker pa so tudi v tistem času imeli potrebo po prenašanju pisem in drugih pošiljk, so se pojavile poštarske torbice, katere poštarji uporabljajo še danes.

Dandanes, ko imamo zelo razvito modno industrijo so torbice dobile na drugem pomenu. Niso le praktična zadeva, ki bi jo izkoriščali za prenos stvari, temveč se ženske z njo okitijo, so namreč nekakšen modni dodatek. Modni dodatki pa se morajo vedno barvno usklajevati z oblačili, ki jih nosimo! Najbolj cenjene so usnjene torbice, saj je usnje zelo drag material, ki pa je zelo priljubljen v modni industriji!

Handbags on Southbank

Tako poznamo mnogo modnih hiš, ki vsakoletno izdelajo kar nekaj modnih stvaritev, od nenavadnih kosov oblačil pa vse do drugih modnih dodatkov, kateri dajejo ženski še posebej velik sijaj.

Najbolj praktične torbice so tiste, ki imajo veliko žepov, tako notranjih kot zunanjih. Ko nam zvoni telefon, je namreč skrajno neprijetno iskati mobitel in brskati med vsemi stvarmi, ki jih imamo nametano, če pa ga imamo v stranskem žepu, se temu problemu lahko izognemo. Enako je z ličili ali s čim podobnim.

Zadeve, ki jih potrebujemo takoj pri roki, je pomembno,da so popredalčkane. Tako je pomembno, da pri nakupu torbice pomislimo tudi na njeno funkcionalnost. Male so res bolj estetske, vendar tudi nič več kot to. Lahko jih gledamo in občudujemo, v njih pa ne moremo spraviti prav ničesar. Zato bodite previdne pri izbiri torbice, da vas kasneje ne bodo jezile takšne zadeve.

Enhanced by Zemanta

Drugo v isti kategoriji: