Kako opraviti dober razgovor?

Če ste ravno zaključili študij in vam je na prvem mestu iskanje zaposlitve, se na to vsekakor morate dobro pripraviti. Zaposlitev namreč ni odvisna le od sreče in poslanih prošenj, ampak tudi od vašega truda in poznanstev. Morda pa ste srečnež in ste že prišli do naslednje točke – razgovora. Tukaj velja veliko pravil, s katerimi lahko lažje pridete do službe ter prepričate bodočega delodajalca v vaše sposobnosti. Kako se torej najbolje pripraviti na razgovor? Za začetek, bodite premišljeni ter samozavestni! Ti dve lastnosti delodajalec lahko opazi že po parih besedah z vami, zatorej verjemite vase in se nikar ne podcenjujte. Prav tako je izjemnega pomena vaše zanimanje za podjetje, s čimer lahko vašemu bodočemu nadrejenemu dokažete, da ste se pred razgovorom dobro pripravili in da vas zanima delo, s katerim se podjetje ukvarja.

Kaj pa osebni podatki? Vsekakor se pred iskanjem zaposlitev vprašajte, kako bi opisali vašo osebnost, kaj vas interesira glede podjetja, če ste tekmovalna oseba in sposobni dela v timu. Takšna vprašanja so stalnica vsakega razgovora, zato bodite na njih dobro pripravljeni. Z njimi lahko delodajalec o vas odkrije mnogo prednosti in pa tudi slabosti, ki jih bo z vami dobil v podjetju. Če denimo niste timski tip človeka in želite službo nekje, kjer delavci brez sodelovanja ne morajo opravljati dela, službe zagotovo ne boste dobili. Vsekakor je vredno poskušati, a vendar raje izbirajte službe, ki so vam blizu in kjer se počutite dobre pri delu.

Zaposlitev je dandanes težavna, sploh za mlade, ki po študiju nimajo veliko možnosti. Vsekakor pa ne obupajte – veliko volje, samozavesti in tudi poznanstev so lahko ključ do hitre zaposlitve, morda celo hitreje, kot ste v začetku pričakovali.

Drugo v isti kategoriji: