Ste že slišali za fotoobčutljiva sončna očala z dioptrijo?

Pametno je, da se pred nakupom izvede okulistični pregled 

Morda ste sicer pred kratkim opravili okulistični pregled. Vendar pa ni nujno, da je dioptrija pri obeh očesih še vedno enaka, kot je bila nedolgo tega. Spremenila se je lahko dioptrija pri enem očesu ali celo pri obeh, zato je okulistični pregled dobro opraviti tik preden se odločite za nakup novih očal. Že manjša odstopanja pa lahko močno vplivajo na to, kako (ne)zadovoljni boste oziroma je lahko razlog, da je čas za nova sončna očala z dioptrijo. 

YouTube video

Kadar se odločamo za nakup novih pripomočkov za korekcijo vida, je zato vedno smiselno, da se okulistični pregled opravi ponovno. Na srečo je okulističen pregled kratek in vam ne bo vzel veliko časa, a je vsekakor pomemben, saj boste le s pravo dioptrijo res dobro videli. Zato je okulistični pregled pred nakupom novih očal vsekakor pametna odločitev. Poleg tega pa vam bodo na pregledu znali tudi svetovati, kakšna stekla in očala na recept bi bila najboljša rešitev za vas in za vaše oči.

Kam na merjenje dioptrije?

Čakalne dobe pri okulistih so zelo dolge, zato vam priporočamo, da se na okulistični pregled odpravite k optiku. Tam bo okulistični pregled prav tako strokoven, vendar pa boste veliko hitreje na vrsti. Tako vam na okulistični pregled ne bo treba čakati več mesecev, ampak boste na vrsti praktično v nekaj dneh. Na njem vam bodo izmerili dioptrijo tako za običajna korekcijska očala kot za sončna očala z dioptrijo, po želji pa tudi za leče. Obiščite torej spletno stran mojoptik.si in se naročite na okulistični pregled za merjenje dioptrije!

Drugo v isti kategoriji: