Avtomobilske snežne verige z enostavno montažo

Po novi zakonodaji bo pluženje snega letos potekalo precej kasneje, kot smo navajeni. Pluženje lokalnih glavnih cest bo šele ob zapadlih 10 cm snega, na vaških in drugih cestah pa šele ob zapadlih 15 cm snega. To pomeni, da morate pred prvim obilnim sneženjem obvezno kupiti nove avtomobilske verige.

Izognite se kazni zaradi oviranja prometa

Oviranje prometa zaradi neustrezne zimske opreme (withcar.si/ponudba/snezne-verige) je ne samo nevarno, temveč tudi kaznivo. Denarni kazni se najlažje izognete z nakupom kvalitetnih snežnih verig z enostavno montažo. Avtomobilske verige imejte pozimi s sabo kamorkoli boste šli, še posebej, če se odpravljate na daljše potovanje ali smučanje. Policija namreč ob obilnem sneženju izloča iz prometa vse avtomobile z neustrezno zimsko opremo.

YouTube video

Izbira najustreznejšega modela in dimenzije

Avtomobilske verige morajo ustrezati velikosti avtomobilskih pnevmatik in platišč, zato izberite močan model z legurami. Slednje preprečujejo poškodbe avtomobila in pnevmatik. Po nakupu izdelka ustrezne dimenzije, se morate naučiti tudi pravilne montaže. Najbolje je, da prvo montažo izvedete kar doma v garaži ali na dvorišču. Pri montaži uporabite zaščitne rokavice, da zavarujete svoje dlani. Pomembno je, da se montaže naučite preden jih boste dejansko potrebovali. Prva montaža v obilnem snegu bi vam vzela veliko preveč časa in truda.

Potek montaže

Pri montaži natančno preberite navodila. Najbolj enostavno je namestiti model z možnostjo samozategovanja. To vrsto morate samo namestiti okoli zgornjega dela pnevmatike, jo potegniti čez pnevmatiko in zategniti. Druge vrste verige namestite po zgornji polovici pnevmatike, jih potegnete nižje, avto premaknete za pol obrata kolesa naprej in nato zategnete. Pomembno je, da prvo montažo opravite doma, saj boste tako na terenu lažje opravili montažo.

Dodatni nasveti za pravo izbiro

Avtomobilske verige izberite glede na velikost pnevmatike in razpoložljiv prostor za montažo. Nekatera vozila imajo izjemno malo prostora med pnevmatiko in karoserijo, kar onemogoča enostavno montažo. Verige izberite tudi glede na vrsto pogona, torej ali ima vaš avtomobil pogon na sprednja ali zadnja kolesa. V navodilih preverite tudi, da se dobro obnesejo ne samo na snegu, temveč tudi na letu.

Drugo v isti kategoriji: