Jedilnice (Prevc)

Jedilnica – duša in srce hiše

Jedilnica je postala en najpomembnejših prostorov v vašem stanovanju oziroma hiši, saj se v njej družite ob dobri hrani in pijači. Prijetno vzdušje je tu ključnega pomena. V kolikor menite, da vašemu prebivališču manjka nekaj svežega in novega z vašo osebno noto, potem je najbrž čas za manjšo prenovo. Zakaj ne bi začeli ravno v najbolj obiskanem prostoru?jedilnica

Edino pravilo je, da ni pravil

Zavrzite vsa pravila in si opremite stanovanje, tako kot vam kar najbolje odgovarja in tako, da bo vaš okus prišel še najbolj do izraza. V zadnjem času se je pojavil trend nesimetričnega pohištva, kjer se mize, stoli in jedilni kot ne razlikujejo samo po barvi, temveč tudi po strukturi, obliki, višini in posameznih detajlih. Istočasna uporaba brezčasne klasike in novih trendov je postalo elegantno šik, zato bodite drzni pri kombiniranju različnih stilov.

YouTube video

Za bolj klasičen in naraven videz izberite dolgo pravokotno mizo v barvi lesa ter šest različnih stolov, ki bodo jedilnici dali tisti poseben pečat, ki ste ga tako iskali. Za piko na i dodajte še cvetlični aranžma, svečke, poseben set prtičkov ali vaz. Ne bojte se igrati z različnimi barvnimi vzorci in odtenki, saj bodo vsi cenili vaše ideje in kreativnost.
Če želite biti bolj divji in malce eksperimentirati, za popestritev jedilnice za šest oseb izberite elegantno različico raztegljive oglate mize ali pa vsestransko pravokotno mizo, kateri dodajte štiri lesene klasične stole ter jih kombinirajte z dvema oblazinjenima stoloma v živih odtenkih. Tako bo tudi bolj temačen prostor zasijal z veličastnimi barvami. Za malce bolj trendovski pridih lahko izberete tudi kombinacijo kovine in plastike, kjer izberete stole ter površino mize v npr. živih rdečih, zelenih ali modrih odtenkih ter srebrne(kromirane) noge.
Pomanjkanje prostora dandanes ne vpliva več na kvaliteto pohištva. Če želite vaši jedilnici dodati jedilni kot ali morda klop in še vedno ohraniti eleganco prostora, potem izberite pravokotno mizo v barvi lesa ter jo kombinirajte s klopjo oziroma jedilnim kotom z barvno tkanino ali klasičnim usnjem. Prednost takšne ureditve je v tem, da lahko poleg jedilnega kota dodate tudi stole v isti barvni kombinaciji in istim dekorjem.

Drugo v isti kategoriji: