moderne enobarvne fasade

Fasade lajšajo življenje in nižajo stroške

Bistvo fasade ni to, da je estetska, temveč ima pomembno vlogo pri energetski učinkovitosti. Čeprav je videz pročelja stavbe pomemben, mora glavna in najpomembnejša značilnost ostati uporabnost. Podjetje Libela group s spletno stranjo https://www.libelagroup.si/kaj-delamo/fasade/ se ukvarja z izvedbo fasade na način, ki je napreden in prijazen do okolja.

Kakovostno pročelje hiše ali stanovanjskega bloka bo poskrbelo, da bodo vroča podjetja znosna in hladna zima prijetna. Življenje kakovostne fasade olajšajo tudi na tak način, da pripomorejo k znižanju stroškov ogrevanja. V vročem poletju morda sploh ne bo potrebe po tem, da bi v dom namestili klimo, ali da bi jo prižgali, če jo že imate.

Izgledati morajo več kot le lepe

Obstaja več vrst fasade. Podjetje Libela group morebitne stranke poučuje o kontaktnem, parapropustnem in prezračevalnem pročelju. Najpogostejša vrsta fasade naj bi bila kontaktna. Kontaktno pročelje hišo ali stanovanjski blok dobesedno obleče s tanjšim ali debelejšim slojem. Zaključni sloj je posebej pomemben zaradi svoje povezanosti s toplotno izolacijo.

kakovostne fasade

Tak tip fasade je primeren za novogradnje in za prenovo objektov, naj gre za hišo, stanovanjski blok ali poslovno stavbo. Treba je razmisliti tudi o tem, kateri material je najbolje izbrati za primarno izolacijo. Ena od možnosti je mineralna volna, ki je znana po svoji stabilnosti, parapropustnosti in tem, da ne gori.

V naprej se dobro informirajte

Naslednje pomembno vprašanje je, kakšna naj bo debelina fasade. Za določanje debeline se je treba ravnati po aktualnih smernicah subvencije Eko sklada, priporoča podjetje z dolgoletnimi izkušnjami z izvedbo pročelja objekta. Vsaka vrsta izolacije zahteva, da se določi debelina prav za to vrsto.

raznolike fasade poživijo okolico

Na spletnih straneh podjetij, ki se ukvarjajo z izvedbo fasade, so praviloma na voljo pomembne informacije, ki pomagajo pri odločitvi za vrsto pročelja in izbiro potrebnih materialov. Skrb o morebitni pristranskosti vas bo morda pripeljala do tega, da boste informacije poiskali tudi na drugih spletnih straneh, kar je prav tako dobra odločitev. Dobro informirana oseba bo sprejemala boljše odločitve, saj bo na podlagi primerjave informacij oblikovala mnenje, ki ga lahko pozneje mojster dopolni.

Drugo v isti kategoriji: