Kartuše za printer

Koristne informacije za menjavo kartuše za printer

Pri večini tiskalnikov je treba pri menjavi kartuše odpreti sprednji pokrov. Določeni modeli pa imajo pokrov nameščen ob strani. Po odprtju pokrova printerja sledi odstranjevanje praznih kartuš. Določeni tipi naprav vključujejo posebno zaščito, ki jo je treba primerno stisniti skupaj. Zgolj na takšen način lahko odstranite stare oziroma prazne kartuše za printer.

Kartuše za printer
Menjava kartuše za printer je sila preprosta

Nato pripravite nove kartuše za tiskalnik. Določene med njimi vključujejo tudi posebne zaščitne lepilne trakove, lahko tudi posebna zaščitna pokrivala. Mogoče je tudi, da vključujejo kar oboje. Preden to odstranite, še enkrat natančno preberite navodila, ki se običajno nahajajo na škatli ali pa na nalepki.

Sledi vstavljanje nove kartuše za printer. Vložite jo na prazno mesto, kjer je torej prej bila nameščena stara kartuša. Preden pričnete s printanjem, je dobro preveriti, ali so prav vse kartuše za tiskalnik na svojem mestu oziroma če so prav nastavljene oziroma poravnane. Čisto na koncu zaprite še pokrov in poskusite natisniti prvo testno stran.

Vrste kartuš za printanje

Na trgu so na voljo različne vrste kartuš. To so originalne, kompatibilne in obnovljene kartuše. Seveda je pametno poznati, kakšna je glava razlika med njimi. Iz strani proizvajalca vašega tiskalnika so proizvedene tako imenovane originalne kartuše za tiskanje. Zanje je značilno, da so izjemno kakovostne, zato se za nakup priporočajo, če želite kar se da dober izpis oziroma tisk. Takšen potrošniški material je tudi nadvse zanesljiv.

YouTube video
Kakšna je razlika med originalno, kompitabilno in obnovljeno kartušo s tonerjem?

Nakup dodatnih izdelkov znamke HP

Če imate v lasti katerega od tiskalnikov proizvajalca HP, potem vas verjetno zanimajo tudi tonerji HP, ki veljajo za nepogrešljiv potrošniški material. K sreči lahko dodatne izdelke znamke HP po ugodnih cenah naročate tudi v dobro založeni spletni trgovini toner123.si.

Drugo v isti kategoriji: